Antioxidant:
La mel de flors del taronger ofereix una gran varietat d’antioxidants naturals a la dieta. D’acord amb un estudi publicat a “Analytical and bioanalytical Chemistry” el 2011, els investigadors de la Universitat de Viena van posar a prova el contingut de flavonoides de les diferents varietats de mel, incloent-hi, la de flor de taronger o tarongina. Aquesta conté quercetina, hesperitina, luteolina, kaempferol, galangin, naringenina i isorhamnetin; tots antioxidants amb efectes antiinflamatoris, antial·lèrgics i anticancerígens que a més són capaços de donar suport al sistema immune del teu cos. Menjar mel de flor del taronger t’ajudarà a protegir-te contra el dany dels radicals lliures que poden incrementar el teu risc de patir malalties cròniques.
Nutrició:
La mel de flor de taronger pot ser una bona font de minerals per millorar la nutrició en els éssers humans. En una anàlisi nutricional publicat a “Talanta” al 2005, els investigadors de la Universitat de Sevilla van posar a prova el contingut de minerals de la mel de flor del taronger. Zinc, bor, manganès, magnesi, calci, seleni, coure, potassi i sodi van ser trobats en aquest tipus de mel, però, els seus nivells varien molt depenent de la ubicació geogràfica d’on es va recollir. Si una determinada mel és més fosca que una altra, és probable que tingui un contingut en minerals més alt i per tant, un valor nutricional més gran.
Sistema immune:
D’acord amb un estudi publicat a “Anaerobe” el 2011, els investigadors de l’Technological Educational Institute of Epirus a Grècia van provar els efectes de diferents tipus de mel, incloent la de tarongina, en cultius bacterians in vitro. Aquest compost va mostrar significativa activitat antibacteriana contra una varietat de patògens incloent al Staphylococcus aureus, el Escherichia coli, la Salmonella enterica, etc. Quan aquest tipus de preparat s’utilitza com a agent antibacterià, ha d’incloure com a mínim el 20 per cent de mel natural; una quantitat que es considera mínima en una dilució capaç d’inhibir el creixement i la propagació de bacteris. Els investigadors van arribar a la conclusió que pel fet que cada vegada més patògens es fan resistents als antibiòtics, la necessitat de comptar amb agents antibacterians alternatius com la mel de taronger, està creixent.
Curació de ferides:
Totes les varietats de mel, incloent la de flor de taronger, tenen propietats curatives útils per tractar ferides. En una revisió d’una investigació publicada a la revista francesa “Revue de Chirurgie orthopédique et traumatologique” el 1993, els investigadors van comparar 40 estudis diferents en els que van posar a prova la capacitat de curació de ferides de la mel. Es va arribar a la conclusió que va ser molt efectiva en el suport a la cicatrització del teixit en el 88 per cent dels casos, a més de ser una opció simple i segura per als pacients.
Seguretat i toxicitat:
La mel de flor del taronger és segura i en general és ben tolerada per la majoria de la població. Si pateixes d’una al·lèrgia coneguda a les abelles o als fruits cítrics, llavors ha d’evitar aquest producte i els seus derivats. D’acord amb el Dr. Michael Murray i el Dr. Joseph Pizzorno, autors de The encyclopedia of healing foods “(” L’enciclopèdia dels aliments curatius “), la mel perd el seu valor medicinal quan és pasteuritzada o clarificada. En seleccionar una mel de tarongina comercial, compra les marques que utilitzen mel sencera en els seus productes.